20080611_oliespoor_kennemerplein_05-150Haarlem – De politie kreeg vanmiddag even na vier uur de melding dat er olie op het wegdek lag bij het Kennemerplein hoek Kruisweg. Terwijl de agenten poolshoogte gingen nemen kwam de melding bij de ambulance binnen dat er een scooter onderuit was gegaan op deze locatie. Een Connexxion bus bleek bij het tanken in de waarderpolder niet helemaal correct te zijn afgesloten waardoor bij het nemen van de bocht er allemaal brandstof uit de bus kwam waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Op de scooter zaten een jongen en een meisje en het meisje moest in het ziekenhuis verder worden behandeld. In eerste instantie was de brandweer opgeroepen om het wegdek te komen reinigen maar uiteindelijk werd er toch een speciaal team van Connexxion opgeroepen om de boel te komen opruimen. Een motoragent heeft de scooter naar het politiebureau gereden omdat de jongen met het meisje mee naar het ziekenhuis is gegaan. Het verkeer op het Kennemerplein ondervond enige tijd hinder van de situatie.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen