20080628_treinongeval_07-150Santpoort-Zuid – Een taxichauffeur is vanavond bij een tragisch ongeval bij een onbewaakte spoorwegovergang bij de Van Dalenlaan in Santpoort Zuid om het leven gekomen. De chauffeuse moest een klant bij een boerderij afzetten en bij het terugrijden is het vreselijk misgegaan. De taxibus werd even voor enen geschept door een passerende trein die richting Beverwijk reed en kwam in een droogstaande sloot naast het spoor terecht.

Vermoedelijk heeft de taxichauffeur de trein over het hoofd gezien. “We zaten een film te kijken toen we treingetoeter hoorde en daarna een enorme doffe klap”, zegt één van de geschrokken buurtbewoners. De trein kwam even verderop tot stilstand. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit maar de bestuurster van de taxi had geen schijn van kans. Reizigers die in de trein zaten zijn na verloop van tijd overgestapt in een andere trein.

Na het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) is een bergingsbedrijf aan de slag gegaan om het voertuig te bergen en is de NS met man en macht gestart om het spoor weer te herstellen. Door het ongeval zijn de spoorbomen bij de overgang van de Wüstelaan lange tijd gesloten geweest. Later op de avond zijn de bomen voor drie kwart omhoog gehaald en heeft een NS medewerker erop toegezien automobilisten en fietsers goed over konden steken.


Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein
Foto Taxichauffeur komt om het leven bij botsing trein