20080710_schoterweg_05-150Haarlem – Een snorfiets is vanavond om 20.35 hard in botsing gekomen met een auto. De snorfiets reed op het fietspad op de Schoterweg toen een automobilist rechtsaf de Regulierstraat in wilde rijden. De snorfietser kon niet meer op tijd remmen en knalde hard in de auto. Door de klap sprong het zijraam uit de auto en volgens ooggetuigen rolde de bestuurder en bijrijder van de snorfiets over de motorkap van de auto.

Door de klap is de bijrijder zodanig gewond geraakt dat de ambulance hem moest behandelen en voor verder onderzoek meenemen naar het ziekenhuis. Voor de zekerheid kreeg hij een neksteun om.

De bestuurder van de snorfiets reageerde behoorlijk geëmotioneerd richting de politie en vond dat hij als verdachte werd behandeld terwijl hij rechtdoor op het fietspad reed en de auto afsloeg. Na een blaastest is de bestuurder wel aangehouden wegens artikel 8 (rijden onder invloed).

Omdat er enige onduidelijkheid over de situatie was is De Verkeers Ongevallen Analysedienst (V.O.A.) ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen.

Foto Snorfiets knalt in zijkant auto op Schoterweg
Foto Snorfiets knalt in zijkant auto op Schoterweg
Foto Snorfiets knalt in zijkant auto op Schoterweg
Foto Snorfiets knalt in zijkant auto op Schoterweg
Foto Snorfiets knalt in zijkant auto op Schoterweg