20080719_brandger_dolfijn_02-150Haarlem – Voetballende kinderen op het speelplein van openbare basisschool De Dolfijn aan de Jan Gijzenkade in Haarlem zagen zaterdagmiddag omstreeks 13.30 rookwolkjes uit de gymzaal komen. Omdat ze het niet vertrouwden hebben ze de brandweer gebeld.

Deze kwam ter plaatse en bij aankomst werd er geen rook meer waargenomen. Vervolgens werd er met een warmtebeeldcamera naar mogelijke brandhaarden gezocht. Van buitenaf werd wel iets waargenomen en daarop heeft de brandweer besloten ook binnen even een kijkje te gaan nemen. De deur liet zich niet zo makkelijk forceren en met behulp van een breekijzer moest de deur hardhandig
worden open gemaakt. Binnen bleek er verder niets aan de hand te zijn en kon de brandweer terug keren naar de kazerne.

Daar de brandweer een deel van de deurpost had afgebroken bleef de politie wachten tot er iemand ter plaatse kwam die de deur kon repareren.

Foto Brandgerucht bij basisschool De Dolfijn in Haarlem
Foto Brandgerucht bij basisschool De Dolfijn in Haarlem
Foto Brandgerucht bij basisschool De Dolfijn in Haarlem
Foto Brandgerucht bij basisschool De Dolfijn in Haarlem
Foto Brandgerucht bij basisschool De Dolfijn in Haarlem