20080722_ijweg_01-150Hoorddorp – De Polderbaan op Schiphol is dinsdagmiddag buiten gebruik gesteld vanwege een brand in een loods aan de IJweg in Hoofddorp. Volgens een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding op Schiphol maakt rookontwikkeling het gebruik van de baan onmogelijk. De brand heeft geen gevolgen voor het vliegverkeer. De vliegtuigen kunnen gebruik maken van de andere banen.

De brand vindt volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland plaats in een opslagloods voor auto’s. De loods staat geheel in brand. De auto’s kunnen als verloren worden beschouwd. Om hoeveel voertuigen het gaat, is vooralsnog onduidelijk. De brandweer probeert vooral te voorkomen dat het vuur overslaat naar een naastgelegen boerderij.

Foto Polderbaan Schiphol buiten gebruik door brand in loods
Foto Polderbaan Schiphol buiten gebruik door brand in loods
Foto Polderbaan Schiphol buiten gebruik door brand in loods
Foto Polderbaan Schiphol buiten gebruik door brand in loods
Foto Polderbaan Schiphol buiten gebruik door brand in loods