20080727_schoterweg_alarm_03-150Haarlem – De brandweer kreeg zondagavond omstreeks half negen het verzoek assistentie aan de politie te verlenen. Omwonenden op de Schoterweg in Haarlem noord hadden geklaagd van hevig gepiep en de politie had hierbij de assistentie van de brandweer nodig.

De melding was alleen niet helemaal goed overgekomen en de brandweer rukte uit met een ladderwagen omdat deze dachten dat er sprake zou zijn van overlast van een vogel. Bij aankomst bleek het gepiep alleen afkomstig te zijn van een alarminstallatie en niet van een vogel. Gelukkig was de brandweer niet voor één gat te vangen en met behulp van wat gereedschap en een koevoet van de politie werd de deur geforceerd.

Binnen korte tijd was de alarminstallatie in deze woning uitgeschakeld, toen bleek een zelfde installatie in een naburig pand ook te zijn geactiveerd. Na een luisterend oor kwamen hier minder decibellen vanaf en besloot de brandweer en politie deze gewoon door te laten loeien omdat er geen overlast voor omwonenden werd veroorzaakt.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de geforceerde deur te repareren.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen