Foto's Haarlemse MuggenrondeHaarlem – De Haarlemse Muggenronde is weer ten einde en de deelnemers en organisatie kunnen weer terugzien op geslaagd evenement.

Zo ook Marleen de Kroon (15) uit Santpoort die voor de tweede keer meer deed en zich had voorgenomen dit jaar te winnen. Maar de winnaar is de meest succesvolle deelnemer (ster), en in alle leeftijdsklassen worden er punten verdeeld zodat een 10 jarige evenveel kans heeft de felbegeerde “Muggentrui” te winnen als een 15 jarige. Voor Marleen, die we kennen van de Stichting Topschaatsen Haarlem, was het dus zaak maximaal op alle onderdelen tijdens dit 7-daagse fietsevenement te scoren om puntverlies uit te sluiten of te beperken.

De hele afgelopen week stond zij al bovenaan op de puntenlijst, maar de voorsprong op deelneemsters uit andere leeftijdsklasse bleef overbrugbaar en de minste fout kon zomaar voor een duikeling in het klassement veroorzaken. Door de laatste tijdrit in een tempo af te leggen welke zelfs de jongens deed verbleken en zij de vel begeerde Muggentrui kon aantrekken, viel de spanning van Marleen nog niet af, want inmiddels was haar ploeg die 2e stond in het klassement de nummer 1 zo dicht genaderd, dat nog eens alles uit de kast moest om ook deze overwinning met haar ploegmaten te kunnen vieren. Marleen;”we hebben weer een heel gezellige week gehad, alles is altijd prima geregeld met politiebegeleiding, het eten, de EHBO en er is zelfs een fietsenmaker. Ik heb me nog wel twee uitstapjes veroorloofd in de Santpoortse Feestweek waar ik o.a. mijn titel op de 7 van Santpoort nog heb verdedigd. Ik kon er zowaar een minuutje langer over doen dan vorig jaar maar ik wilde geen aanslag doe op mijn conditie. Voor wat de Muggenronde betreft geldt zeker het gezegde “meedoen is belangrijker dan winnen” en kan ik alle jongeren aanraden zich volgend jaar hiervoor op te geven, wat voor fiets je ook hebt.” Bij de jongens werd de koppositie sinds woensdag ingenomen door Martijn Admiraal, hij wist deze positie te behouden en wordt ook bijgeschreven als mug van 2008. Bij de jongens werd het team van Dasia ruim eerste gevolgt door Eichholz.

Foto's Haarlemse Muggenronde
Foto's Haarlemse Muggenronde
Foto's Haarlemse Muggenronde
Foto's Haarlemse Muggenronde
Foto's Haarlemse Muggenronde
Foto's Haarlemse Muggenronde
Foto's Haarlemse Muggenronde