20080811_hillegom_05-150Hillegom – Na drie uur blussen heeft de Hillegomse brandweer, daarin gesteund door korpsen uit de wijde omgeving, het vuur bedwongen in de loodsen van een autobedrijf. Kort voor vijf uur brak er brand uit in een van vijf aan elkaar geschakelde loodsen aan de Marconistraat. Een zwarte rookkolom steeg op, die tot in de binnenstad van Haarlem zichtbaar was. De brand sloeg over naar andere loodsen, zodat de brandweer al spoedig melding maakte van een zeer grote brand. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers.

Het industrieterrein waar de brand woedde ligt in het centrum van Hillegom en is aan alle zijden omgeven door woonwijken. Van daaruit stroomden honderden kijkers in de richting van de brand. De politie kon slechts met hulp van agenten uit omliggende gemeenten het publiek op grotere afstand houden. Vanaf stapels stenen, muren en geparkeerde vrachtauto’s probeerden nieuwsgierigen een glimp op te vangen van de brand. Toen de politie mankracht voldoende had om het publiek op afstand te dirigeren, hadden sommigen er al genoeg van. ,,We gaan na het eten wel verder kijken”, sprak een jongetje zijn vriendjes toe.

Boven de vuurzee cirkelde een helikopter van de politie, van waaruit met hittegevoelige camera’s de brandhaarden konden worden opgespoord, zodat de brandweer gerichter kon spuiten. Naast groepen spuitgasten werden ook op afstand bediende waterkanonnen ingezet.

Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom
Foto's zeer grote brand Marconistraat Hillegom