20080813_coffee_02-150Haarlem – Politiemensen, ondersteund door de Hondenbrigade, stelden op 13 augustus omstreeks 18.00 uur een onderzoek in in een coffeeshop aan de Korte Houtstraat. Aanleiding waren de diverse klachten van overlast uit de buurt. Uit een eerder onderzoek was gebleken dat op die locatie meer dan vermoedelijk in drugs werd gehandeld.

In de coffeeshop en het naastgelegen internetcafé zijn in totaal vier verdachten aangehouden, voor overtreding van de Opiumwet en het zich niet kunnen legitimeren. De vier verdachten, Haarlemmers van 19, 21, 38 en 48 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Bij zowel de 31-jarige eigenaar van de coffeeshop, als de 48-jarige verdachte werden bij het fouilleren een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Bij de 19-jarige verdachte is een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Alle drugs is in beslag genomen en wordt vernietigd. Een 38-jarige bezoeker kon zich niet legitimeren, zoals wettelijk verplicht en werd eveneens aangehouden.

In opdracht van de burgemeester van Haarlem is de coffeeshop met onmiddellijke ingang gesloten.

Foto's politie-inval coffeeshop 2000
Foto's politie-inval coffeeshop 2000
Foto's politie-inval coffeeshop 2000
Foto's politie-inval coffeeshop 2000
Foto's politie-inval coffeeshop 2000
Foto's politie-inval coffeeshop 2000