20080816_moordonderzoek_03-150Haarlem – Bij een ruzie in een woning aan de Jacobijnenstraat in Haarlem Centrum is zaterdag een 30-jarige bewoner ernstig gewond geraakt.

Hij is naar het ziekenhuis gebracht en daar kort na aankomst overleden. De aangehouden verdachte, zijn 36-jarige vriendin, heeft inmiddels aan de politie een eerste verklaring afgelegd. Daaruit komt naar voren dat zij een conflict met haar vriend heeft gekregen. Toen zij de woning wilde verlaten is een vechtpartij ontstaan.

De worsteling tussen de man en de vrouw werd de man uiteindelijk fataal. De vrouw is na het incident de woning uitgevlucht en door enkele getuigen op de Gedempte Oude Gracht opgevangen. Zij is daar later door de politie aangehouden. Op het moment van de moord was het zeer druk in Haarlem Centrum. Dit vanwege de opening van de Gedempte Oude Gracht enkele tientallen meters verderop.

Een gedeelte rond om de woning werd door de politie afgesloten. Een rechercheteam is rond 14:00 uur de woning binnen gegaan voor het sporen onderzoek. Dit duurde tot 00:00 uur. Mannen in witten pakken doorzochten al die tijd de woning boven het restaurant India Palace.

Een vuilophaler van Spaarnelanden presteerde het om onder de afzetting door te gaan om de vuilnisbak, naast de voordeur van de woning, te legen. Dit tot grote woede van de rechercheurs die op dat moment in overleg waren in de speciale plaats delict unit.

Een motoragent bedacht zich op tijd dat er mogelijk bewijsmateriaal in de vuilnisbak kon zitten. Daarop werd de Spaarnelanden auto in beslag genomen en direct onderzocht. Over de exacte doodsoorzaak wil de politie nog niets zeggen. “Het slachtoffer vertoonde uiterlijke tekenen van geweld”, aldus een politiewoordvoerder. Ondernemers rond om de Gedempte Oude Gracht, die het voorval meegemaakt hadden, waren flink van slag. Zij zijn ook als getuigen door de politie gehoord.

De politie zou graag nog in contact komen met andere getuigen die afgelopen zaterdag tussen 10:15 en 10:40 uur in de Jacobijnestraat of in de buurt daarvan op de Gedempte Oude Gracht zijn geweest. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900 – 8844.

Foto's moord onderzoek woning
Foto's moord onderzoek woning
Foto's moord onderzoek woning
Foto's moord onderzoek woning
Foto's moord onderzoek woning