20080901_dolfijn_04-150Haarlem – Maandagochtend even na half negen was er een binnenbrand gerucht bij Openbare Basisschool de Dolfijn aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Haarlem noord. De brandweer uit Velsen rukte uit om de situatie bij de school te onderzoeken.

De evacuatie van het schoolgebouw verliep vlekkeloos, de kinderen werden verteld dat er een brandoefening was waarbij ook de brandweer en politie betrokken waren om het helemaal echt te laten lijken. De schoolleiding kreeg een compliment van de brandweer voor het adequate optreden. De kinderen stonden, terwijl de brandweer het schoolgebouw onderzoek, op het speelplein van de school.

Na een uitvoerige controle met meetapparatuur werd er geen brand ontdekt en konden de kinderen om tien over negen weer naar binnen.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen