20080913_diepenbrockstraat_04-150Haarlem – Een felle uitslaande brand heeft zaterdagmiddag om 14 uur een schuur van een oude school aan de Diepenbrockstraat verwoest. De schuur staat naast een oud gebouw van de Hartenkamp en beide staan al geruime tijd op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor nieuwbouw. Doordat beide gebouwen leeg staan spelen er vele kinderen in en buurtbewoners spreken van geluk dat er niet eerder brand is uitgebroken, het is volgens hen wachten tot het hoofdgebouw in vlammen op gaat.

De brandweer kwam met diverse eenheden ter plekke om de brand te blussen. Nadat het buitenhek was open geknipt en het bluswater beschikbaar was, waren de vlammen dan ook vrij snel gedoofd. Buurtbewoners waren massaal toegestroomd om naar de brand te kijken, de politie heeft daarom een lint gespannen om iedereen op afstand te houden zodat de brandweer haar werk kon
verrichten.

Nadat de brand was geblust begon de politie met een buurtonderzoek om de dadertjes van de brand te achterhalen.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen