20080917_raaks_laagstepunt_06-150Haarlem – Het is het diepste gat ooit in de Haarlemse grond gegraven en misschien ook wel het grootste: de bouwput aan de Raaks. Afgelopen woensdag werd dit gevierd met een lasershow en vuurwerk vanuit de bouwput. Dit alles werd grootst aangekondigd en een show van 45 minuten zou het publiek moeten vermaken van 20.45 tot 21.30 uur.

De show begon alleen eerder dan gepland. Wethouder van Velsen ging in een kraan met een gigantisch meetlint omhoog om het punt aan te wijzen tot hoe hoog de nieuwe Raaks komt. Vervolgens brak het vuurwerk los en om 21.00 uur doofden de laatste vlammen van de rode fakkels die midden in de put stonden. Ondanks dat de show met een kwartier was afgelopen, waren de mensen die eropaf waren gekomen wel onder de indruk van het spektakel.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen