20080920_velsen_papier_12-150Velsen-Noord – In een loods in Velsen-Noord is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote uitslaande brand ontstaan. Het vuur ontstond in een loods aan de Platformweg op het industrieterrein van Velsen-Noord. Er ligt een grote hoeveelheid cellulose van papierproducent Crown van Gelder opgeslagen. Cellulose is de grondstof voor papier.
Bij ‘ fotoalbum’ vindt u een fotoimpressie van de brand.

Volgens algemeen directeur Mees Hartveld van Crown van Gelder is naar schatting twaalfduizend ton cellulose door de brand verloren gegaan. ,,Dan heb je het over enkele miljoenen euro’s”, aldus Hartveld.

De brandweer zette groot materieel in om de vlammenzee te bestrijden. Al snel waren meer dan honderd hulpverleners op de been. Ook werden een crashtender van luchthaven Schiphol en een blusboot ingezet. De blusboot assisteerde vanaf het Noordzeekanaal.

Er was sprake van een gevaarlijke situatie voor het brandweerpersoneel door omvallende balen cellulose in het brandende pand. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Door middel van een zogenoemde ‘stoplijn’ kon overslaan van de brand naar andere delen van de bebouwing worden voorkomen.

De brandweer laat de loods gecontroleerd uitbranden, dat gaat nog twee dagen duren.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen