20080929_grote_brand_mariaschool_02-150Zandvoort – Bij het leegstaande pand van de Mariaschool in Zandvoort is vanavond brand uitgebroken. Het pand aan de Prinsesseweg staat al een tijdje leeg en staat op de nominatie om gesloopt te worden. Rond 20 uur roken buurtbewoners een sterke brandlucht en stond de gehele Prinsesseweg vol met rook. De brandweer schaalde de brand in korte tijd op naar ‘grote brand’.

Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort was binnen korte tijd aanwezig om persoonlijk poolshoogte van de situatie te nemen. Hij liet zich informeren door de brandweercommandant en sprak met buurtbewoners over de situatie. ‘Na deze brand moet de sloop van het pand wellicht worden versneld’ aldus burgemeester Meijer.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen