Brand in dorpshuis De DriehoekVelsen – In een pand aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis heeft zondagavond een brand gewoed. Het betreffende pand staat op de gemeentelijke monumentenlijst van Velsen vanwege de karakteristieke eigenschappen voor de gemeente Velsen. Het pand diende als een buurthuis voor de bewoners van Driehuis waar diverse activiteiten plaatsvonden. In het achterste gedeelte van het pand zit de stichting kinderopvang.

Volgens een buurtbewoner was er kort voor de brand een harde knal te horen maar de brandweer kon nog niet bevestigen wat de oorzaak van de brand is. Brandweermannen klommen op het dak om een gat in het dak te zagen om verdere verspreiding van het vuur te voorkomen. Een van de wethouders van de gemeente Velsen was snel ter plaatse om poolshoogte te nemen van de situatie.

Hoe groot de schade aan het monumentale pand is, is nog niet bekend.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen