Onthulling Schilderij Ge van der KuilSpaarndam – Een hele bekende ” Schotenaar” is afgelopen augustus gestorven. 14 dagen nadat ook zijn vrouw gestorven is. Gé van der Kuijl heeft vanaf 1970 zijn eigen Biljartcentrum gerund in de Arnoldystraat 24 te Haarlem. Midden in Oud-Schoten. Honderden Haarlemse biljarters hebben daar hun hobby kunnen uitoefenen. Tientallen tournooien , regionaal en Nationaal zijn daar gespeeld. Vele malen heeft Gé in de krant gestaan omdat hij zelf een nationale topper was in het kaderspel. Vele male was hij deelnemer in de landelijke finale van het moeilijke kader 57-2 .
In 1993 heeft hij -vanwege zijn leeftijd- de zaak verkocht aan het echtpaar Schaap-Weber. Uiteindelijk is de Eerste Haarlemse Biljart Akademie definitief in 2007 gesloten. Maar Gé bleef tot op hoge leeftijd op niveau biljarten en was de drijvende kracht achter het nu nog aktieve kaderteam van Club’70/BeekmanHPL. Na sluiting van het biljartcentrum vond dit Kaderteam haar onderkomen in het Dorpshuis Spaarndam. En ook daar werd Gé v.d.Kuijl een geziene gast.

Bijna op zijn verjaardag in januari 2008 kreeg hij te horen dat hij aan een ongeneeslijke ziekte leed en niet te lang meer had te leven. Weinig later kreeg zij vrouw Alie, dezelfde boodschap. Beide werden voor de laatste weken van hun leven opgenomen in het Hospice Bardo in Hoofddorp. Na 51 jaar huwelijk stierf op 29 juli eesrt Alie en precies 14 dagen daarna sloot ook Gé zijn ogen. 78 en 79 jaar oud. Het Haarlems Dagblad heeft daar ook aandacht aan besteed.

Gelijktijdig met Alie en Gé werd in het Bardo ook opgenomen Jaap Nijssen. Jaap en Alie en Gé werden op het eind van hun leven vrienden. Jaap heeft over die periode een dagboekje bijgehouden. En samen met de schrijfster Ineke Hoonakker en de haarlemse kunstschilder Jan Larsen is op verzoek van Jaap een boekje samengesteld over de laatste weken van hun leven in het hospice. Op dit moment leeft Jaap nog. Maar de vooruitzichten zijn zeer somber of hij 12 oktober nog haalt.
Ook heeft kunstschilder Jan Larsen van Gé een olieverf-portret geschilderd.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen