eerste HFC Haarlem krant gepresenteerdVoorafgaand aan de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden heeft HFC Haarlem het eerste nummer van de HFC Haarlem-krant gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de krant werd overhandigd aan Fred Boom, zelf oud-speler van de roodbroeken in de jaren ’50 en ’60. In de krant staat een verhaal over een bijzondere wedstrijd uit die tijd, waarin Boom en Ted Immers de hoofdrolspelers zijn. Boom kreeg een ingelijste versie van deze pagina uit de krant aangeboden door Dino Rasmijn, algemeen directeur van de roodbroeken.

“Het is niet de eerste keer dat HFC Haarlem een krant uitgeeft”, vertelt Rasmijn. “Al in de jaren ’70 was er een Haarlem-krant en ook eind jaren ’90 zijn er meerdere uitgaven geweest. We zijn bijzonder trots dat we nu in samenwerking met LIV-Media weer een krant kunnen presenteren. De krant is bedoeld om de club aan het Haarlemse publiek te presenteren. Daarbij willen we het enerzijds hebben over wat er nu op en om het veld gebeurt, en anderzijds laten zien welke bijdrage wij als club aan de samenleving kunnen geven door middel van ons maatschappelijk beleid.”

“Ook de historie van onze club komt uitgebreid aan bod, want onze club heeft een rijk verleden waar we voorlopig nog wel verhalen uit kunnen putten. Het is daarom ook extra bijzonder dat we het eerste exemplaar aan Fred Boom hebben overhandigd, hij speelde 220 wedstrijden voor de club. Het is alleen jammer dat het verhaal gaat over een wedstrijd die we verloren hebben”, zegt Rasmijn met een knipoog. “We willen de krant zes keer per seizoen laten verschijnen. Deze eerste uitgave is verschenen met veel dank aan het bedrijfsleven, dat heeft gezorgd dat het financieel mogelijk is om dit te doen. Met deze krant hopen we naar buiten toe te laten zien waar we al een tijdje mee bezig zijn: het neerzetten van een goede organisatie om tot betere resultaten te komen met de club, waarbij we ons duidelijk willen laten zien in de stad, zodat de inwoners van Haarlem trots kunnen zijn op de club.”

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen