Uitreiking geldprijs kerstbomen inleveringsactieHaarlem – De kerstbomenactie 2009 kende dit jaar maar liefst vijf winnaars! Bas, Dirk, Robbie, Tim en Myrthe, leerlingen van basisschool de Zuidwester, namen met hun klassen op woensdagochtend 28 januari, de prijs in ontvangst. Maarten Divendal, wethouder onder meer van jeugd en beheer openbare ruimte, reikte de cheque van € 500 uit in de Gravenzaal van het stadhuis.

De vijf winnaars organiseren met dit geld een feest voor de bovenbouw van hun school.

De kerstbomenactie, die de gemeente Haarlem jaarlijks organiseert, was dit jaar zeer succesvol. Kinderen brachten meer dan 7000 bomen bijeen en dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. De actie zorgde ervoor dat er zo weinig mogelijk afgedankte bomen in de stad rondslingeren. De bomen gaan in de versnipperaar en met de boomsnippers worden weer wandelpaden in de stad aangelegd.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen