Irene Moors reikt Valentijn award uitHaarlem – Vrijwilligers van de Rode Kruis studentendesks in Nederland organiseren vrijdag 13 februari ‘dating seminars’ met ouderen in diverse verzorgingstehuizen in Nederland. De studenten willen zich op die manier optimaal voorbereiden op Valentijnsdag. Rode Kruis -ambassadeur Irene Moors was vandaag aanwezig in het Reinaldahuis in Haarlem. Irene mocht de ‘Valentijn award’ uitreiken. Deze award is voor de senior die de beste ‘tips en trucks’ voor de studenten had.

Bewoonster Ans Jansen mocht de award in ontvangst nemen, Ans had de beste tips.

Nadat de dating sessie was afgelopen maakte Irene een rondje door het bejaardenhuis en reikte aan diverse bewoners rozen uit. Daarnaast vroeg Irene aan de senioren hoe ze hun liefde hadden ontdekt.

De Studentendesks van het Rode Kruis organiseren de dag voor Valentijnsdag door het hele land verrassingdates in verzorgingstehuizen om lessen van de experts te krijgen. Zo bereiden de studenten zich optimaal voor op de volgende dag als de zij de ‘tip en trucks’ in de praktijk kunnen brengen. Deze technieken werken nog altijd en zullen nooit hun glans verliezen, zo menen de studenten. Met deze kennis verwachtten de studenten op Valentijnsdag hun slag te kunnen slaan. De ouderen onderwijzen de jongeren in dans, de kledingetiquette en het gebruik van hoffelijkheden, gevlei en complimentjes. Hoewel de muzieksmaak totaal veranderd is, verwachten de studenten desondanks veel op te kunnen steken van de danscapaciteiten van de ouderen. Natuurlijk zullen de jongeren andersom ook de ouderen vertellen over hun ervaringen.

Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit
Foto's Irene Moors reikt Valentijn award uit