Scholieren voeren actie voor het DuinhuisHaarlem – De Hartekamp Groep opent eind 2009 ‘Het Duinhuis’: een nieuw modern dienstencentrum voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Een unieke combinatie van dagopvang, naschoolse opvang, logeren, sport- en spelfaciliteiten en zelfs een zwembad! De meeste kinderen brengen straks veel tijd bij ons door. Het huis moet dan ook een thuis zijn. Een plek waar ze zich lekker voelen en die niet de sfeer van een ziekenhuis heeft. Al met al is het Duinhuis een ambiteus en kostbaar project.

Donderdag gingen ruim 150 scholieren de straat op om aandacht voor dit project te vragen. Naast het uitdelen van leaflets vormde ze ook een levenslijn door de Waarderpolder heen. Op alle toegangswegen tot de Waarderpolder stonden de scholieren flyers uit te delen in de ochtendspits. Helaas was er geen vergunning aangevraagd en moest deze actie vroegtijdig worden afgebroken van de politie. Vervolgens trokken de scholieren door de polder om flyers op de auto’s in de Waarderpolder te leggen.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen