Politie schrijf Proces Verbaal uit na afvalverbrandingHaarlem – Hevige rookontwikkeling in de Saenredamstraat zorgde voor een brandalarm. Achterburen zagen vanuit hun woning witte rookwolken uit de tuin van een woning in de Saenredamstraat in Haarlem noord opstijgen. Hierop alarmeerden ze woensdagmiddag de brandweer. Deze rukte met twee wagens uit om de mogelijke binnenbrand te blussen.

Bij aankomst bleek het al snel niet om een binnenbrand te gaan maar om een afvalverbranding inde tuin van de woning. De nieuwe bewoners van het pand hadden nog veel afval van de oude bewoners van het pand staan en besloten dit daarom maar te verbranden. Dit is alleen in strijd met de Nederlandse regels en daarom moesten de bewoners het vuur doven en heeft de politie proces verbaal uitgeschreven.

Foto Illegale afvalverbranding in Saenredamstraat
Foto Illegale afvalverbranding in Saenredamstraat