Vrachtwagen volledig verwoest na brand in ParkwijkHaarlem – De bewoners van het Haarlemse Parkwijk worden al enige tijd opgeschrikt door autobranden. Zo was het vorige week donderdag nog raak in de Staalstraat en afgelopen nacht wederom in de Berlagelaan. Even na twaalven kreeg de brandweer de melding van een brand in een groot voertuig. Eenheden uit Haarlem en Velsen werden opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Bij aankomst van de brandweer stond de vrachtwagen van bouwbedrijf Heijmans al in lichterlaaie en viel er weinig meer te redden. De brand ging gepaard met hevige rookwolken, buurtbewoners werden daarom voor hun eigen veiligheid op afstand gehouden. Nadat de vlammen gedoofd waren werden de rioolputjes naast de vrachtwagen afgesloten in verband met milieuverontreiniging van het bluswater en de diesel. De vrachtwagen werd vervolgens gecontroleerd met een warmtebeeldcamera of alle vlammen ook daadwerkelijk gedoofd waren.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand welke vermoedelijk in de hoek van brandstichting moet worden gezocht.

Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand
Foto Vrachtwagen volledig verwoest bij autobrand