Brandweer voorkomt woningbrand in OoierstraatHaarlem – De Haarlemse brandweer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart voor een opgeroepen voor een buitenbrand in de Ooievaartstraat in Haarlem noord. In een poortje naast een woning stond oud tuinmeubilair en ander afval in de brand. Als de brand niet op tijd was ontdekt had het allemaal veel erger kunnen aflopen omdat de spullen tegen de woning aan stonden.

Nu kon de brandweer het afval nog blussen en werd de muur van de woning nat gemaakt om verdere schade te voorkomen. De brandweer is in de woning geweest om deze te controleren en heeft het afval goed nat gemaakt zodat deze niet nogmaals vlam kan vatten.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk maar het gaat hier vermoedelijk om brandstichting.

Foto Brandweer voorkomt woningbrand
Foto Brandweer voorkomt woningbrand
Foto Brandweer voorkomt woningbrand
Foto Brandweer voorkomt woningbrand
Foto Brandweer voorkomt woningbrand