Dag van de leerplicht: School? Bekijk ‘t.. eens anders!Haarlem – Vandaag vindt de zesde landelijke Dag van de Leerplicht plaats. Met het centrale thema: School? Bekijk ‘t.. eens anders! wordt dit jaar vooral het accent gelegd op het recht van kinderen om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Het doel is om zoveel mogelijk leerlingen, ouders en scholen hiervan bewust te maken.

Ballonnenacties
In Haarlem werden op drie basisscholen een ballonnenactie gehouden. Dit gebeurde op de Veronica Jenaplanschool, de Waddenschool en de Zonnewijzer. Alle kinderen die vandaag op tijd op school waren kregen een groene ballon, de kinderen lieten vol trots hun groene ballon zien. Op de Zonnewijzer waren slechts een paar kinderen te laat. De ouders van deze kinderen hadden hun ‘smoesje’ al klaar waarom ze hun kroost te laat op school afleverde.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen