HFC Haarlem wint met 2-1 van FC OmniworldHaarlem – Met de support van honderden Schotse fans heeft Haarlem een belangrijke 2-1 zege op Omniworld behaald. De zege op de hekkensluiter bleek een zware bevalling, maar 2 goals van Benjamin van den Broek zorgden voor opgeluchte gezichten op de tribunes.

Binnen 20 minuten had de wedstrijd al op slot kunnen zitten. Van de drie kansen in het eerste gedeelte werd alleen de kans van van den Broek benut. Hij rondde een voorzet van Berck Beelenkamp af. Niet veel later zag Ten Heuvel zijn prima kopbal met moeite gered worden door Zegers, terwijl El Yaakoubi na een steekpass van Ten Heuvel de bal net voorlangs schoof.

In de 2e helft zakte het niveau van de Haarlemmers nog verder weg. Het middenveld van de thuisclub werd compleet overlopen en dat tegen de nummer laatst van de Jupiler league. De 1-1 viel dan ook niet als een verrassing. Kappenberg pikte een afgeslagen bal op en schoot hem verdekt onder Akerboom door langs de verbouwereerde van Wegen.

Met Kruijer voor de teleurstellend spelende Kousemaker probeerde Zoutman enige orde in de chaos op het veld te scheppen. Veel hielp het niet. De wedstrijd bleef rommelig en Omniworld bleef het beste van het spel houden. Een prima vrije trap van Neervoort zorgde echter voor de ommekeer. Met veel gevoel krulde hij de bal buiten het bereik van Zegers op de paal, waarna de altijd attente van den Broek de terugspringende bal verwoestend tegen het net schoot.

Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld
Foto HFC Haarlem wint met 2-1 van FC Omniworld