20090327_hfc_gespr_03-150Patrick Brand, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, was op vrijdag 27 maart één van de gasten aan tafel van de talkshow ‘HFC Haarlem onder de leden’. Deze voetbaltalkshow wordt georganiseerd voor de leden van de club en vond plaats voor aanvang van het gewonnen duel van de roodbroeken tegen FC Omniworld. Ook Mark Verzijlberg, oud-doelman van HFC Haarlem, en Edwin Struis, chef voetbal van het tijdschrift ‘Sportweek’ waren te gast.

De presentatie van de talkshow lag in handen van Jaap Sluis en Marcel Hoenderdos. Zij ondervroegen Brand onder meer over de rol van de Coöperatie Eerste Divisie, dat optreedt als belangenbehartiger van de clubs uit de Jupiler League. Ook ging Brand in op de recente berichtgeving omtrent de toekomst van clubs in het betaalde voetbal en in de Jupiler League. Met Mark Verzijlberg werden herinneringen opgehaald aan zijn tijd bij Haarlem, waarvoor hij 192 wedstrijden onder de lat stond.

Uiteraard werd er ingegaan op de goal die Verzijlberg maakte in de wedstrijd tegen FC Eindhoven, waarmee hij de overwinning voor de roodbroeken binnen sleepte. Op de vraag of hij nog wel eens mee naar voren gaat bij corners (Verzijlberg keept bij vv Ripperda) moest hij ontkennend beantwoorden: “weet je hoe ver dat is?”, zo pareerde hij de vraag. Edwin Struis verhaalde over zijn werk als sportjournalist. Ook werd uiteraard ingegaan op zijn voorliefde voor HFC Haarlem, waar hij al op jonge leeftijd samen met zijn ouders en zijn broer de wedstrijden bezocht. Tot slot kreeg Struis, initiator achter Sportweeks ‘moeilijkste quiz’, een aantal pittige vragen over de historie van de roodbroeken te beantwoorden, wat nog een uiterst lastige opgave bleek, totdat het publiek de helpende hand bood.

Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen
Foto: Michel van Bergen