HFC Haarlem wint met 2-1 van FC OmniworldHaarlem – HFC Haarlem heeft het afgelopen vrijdag niet waar kunnen maken tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer won met 1-2 van de Haarlemmers

In de 27e minuut kwam Haarlem op achterstand. Was het eerst nog Kousemaker die ternauwernood een kopbal van de lijn kon halen. De opnieuw ingebrachte voorzet vloog er echter wel in. Bus kon vrij inkoppen nadat Van Wegen en Karreman beide de bal misten.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. In de 58e minuut werd het zelfs 0-2. Arkivuo ontsnapte aan buitenspel en kon makkelijk breed geven aan de daarvoor wel in buitenspel en daardoor geheel vrijstaande Post.

Haarlem kwam zelf niet verder dan wat speldeprikjes van v/d Broek. Toen Wijks in de 82e minuut toch nog de 1-2 binnenschoot na een slim genomen vrije trap van Kousemaker leefde de thuisclub toch nog even op. Er werd zowaar druk uitgeoefend en het leverde ook nog bijna de gelijkmaker op. In de laatste seconde kopte Ten Heuvel nog prima in, maar Pasveer plukte de bal stijlvol onder de lat vandaan.

Haarlem heeft het heft dus nu uit handen gegeven. Met uitwedstrijden tegen VVV Venlo en Fc Zwolle wacht een loodzware opgave om de 7e plek nog binnen te slepen. Een 7e plek die bij een periodekampioenschap van RKC Waalwijk nog steeds genoeg is voor deelname aan de play-offs.

Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem
Foto Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk voor HFC Haarlem