Auto gespaard voor de vlammen door adequaat optreden van buurtbeHaarlem – De eigenaar van een witte bestelauto heeft vrijdagavond geluk gehad. Even voor middernacht kwam de melding dat zijn auto in de J.J. Hamelinkstraat in de brand zou staan. Volgens getuigen is er een brandend voorwerp op het achterwiel van de auto gelegd waarna de band vlam vatte. Door adequaat optreden van een buurman, welke met een emmertje water naar de auto kwam, is voorkomen dat de auto verder af zou branden.

De brandweer heeft het vervolgens van de buurman overgenomen en heeft het vuur definitief verdreven.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand, volgens getuigen zouden er twee personen op een scooter bij de wagen zijn gezien. De afgelopen maanden zijn er meerdere auto’s in Haarlem in vlammen opgegaan waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Foto Buurtbewoner kan autobrand voorkomen
Foto Buurtbewoner kan autobrand voorkomen
Foto Buurtbewoner kan autobrand voorkomen
Foto Buurtbewoner kan autobrand voorkomen
Foto Buurtbewoner kan autobrand voorkomen
Foto Buurtbewoner kan autobrand voorkomen