Wederom olie vervuiling in het SpaarneHaarlem – In korte tijd is er wederom olie aangetroffen in het water van het Spaarne in Haarlem. Vorige week was er ook al olie aangetroffen in het Spaarne. Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft toen maatregelen getroffen om het olie te verwijderen.

Woensdagavond lag er wederom een grote vlek olie in het water. De brandweer is bij de Friese Varkenmarkt ter plaatse gekomen om te onderzoeken wat er precies aan de hand was. Gezien de omvang van de olie vlek kon de brandweer verder weinig uitvoeren en heeft ze het Hoogheemraadschap van Rijnland ingelicht en deze komen nu in actie om verdere milieuschade te voorkomen. Tevens is de politie ingelicht zodat proces verbaal kan worden opgemaakt om mogelijk de daders van deze lozing te achterhalen en te beboeten.

De brandweer gaf nog een kleine demonstratie met een paar druppeltjes afwasmiddel die in het Spaarne werden gegooid waarna de olie direct zichtbaar werd verdreven. Helaas kan hier alleen niet het hele Spaarne mee worden schoongemaakt.

Foto Opnieuw olie vervuiling in het Spaarne van Haarlem
Foto Opnieuw olie vervuiling in het Spaarne van Haarlem
Foto Opnieuw olie vervuiling in het Spaarne van Haarlem
Foto Opnieuw olie vervuiling in het Spaarne van Haarlem
Foto Opnieuw olie vervuiling in het Spaarne van Haarlem
Foto Opnieuw olie vervuiling in het Spaarne van Haarlem