20090502_lisserbroek_05-1501Lisserbroek – Het arrestatieteam van de politie heeft zaterdag rond 22:00 uur een man neergeschoten in een woning aan de Hillegommerdijk in Lisserbroek. De man had eerder op de avond politieagenten beschoten met vermoedelijk een luchtdrukpistool na een familieruzie.

Zijn vrouw en kind waren bij aankomst van de politie rond 20:00 uur de woning uitgevlucht. Zij waren door buren opgevangen. Toen de politie met de man wilde praten heeft hij de agenten bedreigd en beschoten. De politie heeft zich onmiddellijk teruggetrokken en de omgeving geëvacueerd.

De man weigerde de woning uitgekomen en dreigde zichzelf of andere iets aan te doen, aldus een politievoorlichter. Een politie helikopter hing lange tijd boven de woning waardoor veel buurtbewoners de straat opgingen. Zij konden niet bij de woning komen omdat het ruim was afgezet.

Het arrestatieteam van de politie is ter plaatse gekomen om de man uit de woning te halen. Na een lange voorbereiding zijn zij de woning binnen gegaan. Daar werden zij bedreigd door de man met een wapen en heeft het arrestatieteam op de man geschoten. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Familie en buren zijn elders ondergebracht. De Nationale Recherche van de politie is ingeschakeld om het onderzoek naar incident te doen.

Foto Man neergeschoten door AT na woninginval Hillegommerdijk in Lisserbroek
Foto Man neergeschoten door AT na woninginval Hillegommerdijk in Lisserbroek
Foto Man neergeschoten door AT na woninginval Hillegommerdijk in Lisserbroek
Foto Man neergeschoten door AT na woninginval Hillegommerdijk in Lisserbroek