Zwarte rookwolken boven de transvaalbuurt door buitenbrandHaarlem – Een felle brand zorgde zaterdagavond voor de nodige consternatie in de transvaalbuurt in Haarlem noord. Wat afval en banden in de struiken bij een braak liggend terrein zijn door nog onbekende reden in de brand gevlogen. Rond tien voor half tien kreeg de Haarlemse brandweer de melding van een binnenbrand bij de Waarderbrug.

Doordat het onduidelijk was wat er precies in de brand stond en er grote zwarte rookwolken de lucht in stegen werd de brand vrij snel opgeschaald tot ‘binnenbrand industrie’.

Bij aankomst van de brandweer moest de nodige moeite worden genomen om het vuur te kunnen bestrijden. In eerste instantie kon de brandweer niet bij de brand komen, daarom werd het hek naast een braak liggend terrein doorgeknipt om het vuur te kunnen bestrijden. Door de grote zwarte rookwolken was er veel bekijks van buurtbewoners. De Spaarndamseweg werd tijdelijk voor al het verkeer afgesloten om de brandweer haar werk te kunnen laten doen. Nadat het hek was doorgeknipt was het vuur vrij snel onder controle.

Na ongeveer een half uur werd de Spaarndamseweg weer vrij gegeven voor het verkeer.

Foto Zwarte rookwolken boven de Spaarndamseweg in Haarlem
Foto Zwarte rookwolken boven de Spaarndamseweg in Haarlem
Foto Zwarte rookwolken boven de Spaarndamseweg in Haarlem
Foto Zwarte rookwolken boven de Spaarndamseweg in Haarlem
Foto Zwarte rookwolken boven de Spaarndamseweg in Haarlem
Foto Zwarte rookwolken boven de Spaarndamseweg in Haarlem