De Schoterbrug bij nachtHaarlem – De nieuwe Schoterbrug in Haarlem noord ligt er nu nog stilletjes bij. Over enkele weken zal de brug officieel in gebruik worden genomen en zullen er dagelijks duizenden auto’s over rijden. Maar nu ligt de brug er nog rustig en eenzaam bij in de nacht.

De lampjes van de nu nog gesloten slagbomen knipperen sierlijk. Het bord met nog 100 meter “brugopen” brand onafgebroken. “Het Spaarne stroomt, het Spaarne stroomt, het Spaarne stroomt voorbij”, zong Boudewijn de Groot in het lied: Het Spaarne. Het Spaarne stroomt onder de enorme brug door en het klotst zachtjes tegen de kade.

Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug
Foto De sierlijke lampjes van de nieuwe Schoterbrug