Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station vHaarlem – De gemeente start 14 mei met intensieve handhaving op ‘wild’ geparkeerde fietsen op en rond het Stationsplein. Er worden nog teveel fietsen buiten de daarvoor bedoelde rekken geplaatst. De toegang en het overzicht voor minder-validen, bussen, passagiers en hulpdiensten worden daardoor ernstig belemmerd. De actie start met een waarschuwingslabel die aan verkeerd gestalde fietsen wordt gehangen. Met het label wijst de gemeente erop dat het niet is toegestaan fietsen buiten de rekken te plaatsen. Fietsen die desondanks blijven staan, worden binnen een paar dagen verwijderd. Ook ‘weesfietsen’ die al eerder gestickerd zijn, worden verwijderd.

Waarschuwingslabel aan de fiets
Alle fietsen die buiten de aangegeven rekken staan, krijgen vanaf 14 mei een waarschuwingslabel, dat dit ‘wild’ parkeren niet is toegestaan. Ook worden er waarschuwingsborden op het rond het Stationsplein geplaatst en posters opgehangen in het NS-station van Haarlem. Eigenaren van verwijderde fietsen kunnen hun fiets na vergoeding van de verwijderingkosten weer ophalen.

Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen
Foto Gemeente Haarlem gaat wild geparkeerde fietsen bij het station verwijderen