Optreden De Dijk in Caprera BloemendaalBloemendaal – Met het album ‘Brussel’ leverde De Dijk in het voorbije jaar volgens de jury van de Popprijs 2008 ‘de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek’. Een zomer in Bloemendaal zonder de ‘koningsband’ van de Nederlandstalige popmuziek in nu dus helemáál ondenkbaar. ‘Mooier dan nu zal het nooit gaan’ zingt Huub van der Lubbe op ‘Brussel’, het album waarvoor de bandleden twee weken achtereen bivakkeerden in de gerenommeerde Brusselse ICP-studio’s.

Afgelopen weekeinde stond De Dijk dan ook twee avonden bij het openluchttheather Caprera in Bloemendaal. Helaas waren de weergoden niet helemaal gezind en had het op zaterdagavond behoorlijk geregend. Uitgedorst met regenjasjes nam het publiek onverstoord plaats op de tribune’s van het theather. Niets kon hen een leuk avondje De Dijk ontnemen. Even na negenen komen Huub van der Lubbe, Antonie Broek, Nico Arzbach, Hans van der Lubbe, JB Meijers, Pim Kops, Peter van Soest en Roland Brunt de bune op gekleed in regenjasjes. Dit voor de samenhorigheid met het publiek.

Als het eerste nummer is afgelopen gaan de regenjasjes van de heren uit en swingt het publiek al behoorlijk mee met de nummers die Huub en zijn kornuiten ter gehore brengen. Zowel oude als nieuwe nummers worden ter gehore gebracht.

Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal
Foto optreden De Dijk in openluchttheather Caprera Bloemendaal