Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto Lange HerenvestHaarlem – Een fietser is donderdagmiddag even na drie uur zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Lange Herenvest. De man stak bij de hoek Teylerstraat over via de Lange Herenvest toen een 22 jarige automobilist uit Heemstede de man over het hoofd zag. Deze werd hierbij vol geraakt en kwam enkele meters verder op het wegdek terecht.

De traumahelikopter uit Amsterdam is ter plaatse gekomen om de gewonde man te verzorgen, nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is deze onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer, een 77 jarige Haarlemmer, is aan het einde van de middag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Het ongeval trok veel bekijks. Het is de tweede keer in iets meer dan een week dat er een zwaar ongeluk plaats heeft op de Gedempte Herensingel. Vorige week woensdag raakte een scooterrijder uit Zwanenburg gewond bij botsing op de kruising met de Amsterdamsevaart.

Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem
Foto Fietser ernstig gewond na aanrijding Lange Herenvest in Haarlem