Opslag zeecontainer vat vlam in de Bazellaan in HaarlemHaarlem – Bewoners van De Bazellaan in Haarlem Oost kregen donderdagavond de schrik van hun leven. De flat aan de laan wordt momenteel gerenoveerd en daarom is er een zeecontainer voor de deur gezet om de spullen van de schilders in op te bergen. Flatbewoners zagen omstreeks half negen alleen rookpluimen uit de container omhoog dwarrelen en daarom alarmeerde ze direct de brandweer.

Politie en brandweer kwamen direct ter plaatse. Omdat er een groot hangslot op de zeecontainer hing werd eerst met een slijptol het slot open gemaakt. Nadat het slot was los gemaakt werd alles in gereedheid gebracht om de containerdeur te openen en de vlammen te blussen. Dit moet op een speciale manier gebeuren want als er zuurstof in de container komt bestaat de kans dat de vlammen direct uit de container slaan.

Nadat het vuur in de container werd gedoofd konden de spullen weer terug in de container. De politie heeft de houder van de container geprobeerd te benaderen omdat het slot vernield was, deze was alleen tijdens kantooruren te bereiken. Een buurvrouw was hier niet bepaald blij mee omdat ze bang is dat er vannacht brandstichting zal plaats vinden.

Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan
Foto Zeecontainer met verfspullen vat vlam in De Bazellaan