Feestelijke opening multifunctioneel gebouw DelftrijkHaarlem – Wethouder Maarten Divendal opende op donderdag 25 juni officieel het multifunctionele gebouw Delftrijk aan de Generaal Spoorlaan in Delftwijk. Het door Pré Wonen in 2007 aangekochte pand is destijds meteen in gebruik genomen. Het is in de tussentijd volledig opgeknapt en nu, na twee jaar, helemaal klaar voor de feestelijke opening.

Via een speurtocht konden genodigden door het gebouw lopen en kennismaken met de gebruikers: Moedercentrum Noor, Sportsupport, de ‘Huiskamer van Delftwijk’, de SIG, Haarlem Effect (Jongerenwerk) en de sociaal coördinator van Delftwijk. Victor Verhoeven, directeur Pré Wonen: “We zijn buitengewoon trots op dit gebouw. Daar waar het nodig is, springen we in om voorzieningen voor een wijk te treffen.” Maarten Divendal is erg te spreken over het enthousiasme van Pré Wonen: “Ik vind het zo mooi dat jullie ook echt doorpakken en dingen realiseren in Delftwijk.”

Bij de opening van Delftrijk deden Lorenzo (20 jaar) en Martijn (18 jaar) van jongerencentrum Delftwijk City een ‘rap’: “Er is niks meer relaxed dan een plek op 5 minuten afstand van je huis waar je je vrienden kunt ontmoeten en lekker kunt chillen. Dat vind ik dope, weet je.”

Klaas Lukkien, voorzitter van de bewonerscommissie Charivarius, is ook blij: “Geweldig hoe ze het opgeknapt hebben. Het is een goede stap in de richting van meer saamhorigheid in de wijk.” Sandra Niessen, teamleidster bij SIG, vertelt: “Dit is een prima locatie, midden in de wijk waar onze cliënten zitten. En we kunnen nog beter samenwerken met de andere instanties in het gebouw”. Jacinta Koster, Haarlem Effect: “Fijn dat we nu een eigen kantoorruimte hebben. Eerst zaten we bij ons jongerencentrum aan het Marsmanplein, maar daar was eigenlijk geen goede ruimte voor ons. Nu zitten we precies aan de overkant van Delftwijk City, mooier kan niet.”

Delftwijk is in verandering. Delen van de wijk worden gesloopt. Tot 2020 vindt grootschalige nieuwbouw plaats. Delftwijk verandert in een prachtige wijk waar het heerlijk wonen is. Met de ingebruikname van Delftrijk heeft de wijk een gebouw met voorzieningen voor alle huidige en nieuwe bewoners van Delftwijk. Op deze wijze levert Pré Wonen een actieve bijdrage aan een prettig woonmilieu.

Foto Feestelijke opening multifunctioneel gebouw Delftrijk
Foto Feestelijke opening multifunctioneel gebouw Delftrijk
Foto Feestelijke opening multifunctioneel gebouw Delftrijk
Foto Feestelijke opening multifunctioneel gebouw Delftrijk
Foto Feestelijke opening multifunctioneel gebouw Delftrijk
Foto Feestelijke opening multifunctioneel gebouw Delftrijk