Winkeliers Cronjé in actie tegen veiligere oversteek KleverlaanHaarlem – Om de verkeersdrukte in de Haarlemse binnenstad te ontzien is er vanaf zaterdag een speciale pendelbus in gebruik genomen. Automobilisten kunnen voor 1 euro per uur hun auto in de Cronjégarage parkeren en kunnen op vertoon van het inrij kaartje gratis gebruik maken van een pendelbus naar de Krocht in het centrum van Haarlem.

In verband met de lopende werkzaamheden had de gemeente Haarlem besloten om de pendelbus vanaf de Kleverlaan te laten vertrekken, hierdoor is een extra parkeerbocht met de bushalte ingericht. De winkeliers vinden deze tijdelijke oplossing onverantwoord en levensgevaarlijk.! Naast de oversteek is de in- en uitrit voor de parkeergarage. Deze combinatie samen met een relatief drukke Kleverlaan is een gevaarlijke cocktail die om ongelukken vraagt. Zo is er onlangs nog een bejaarde vrouw op de oversteek doodgereden door een vrachtwagen.

De winkeliers van de Cronjé hebben daarom zaterdag een ludieke actie gehouden om het probleem onder de aandacht te brengen. Mensen die bij het kruispunt wilden oversteken werden hierbij geassisteerd door ondernemers uit de Cronjé die het verkeer tegen hielden om de mensen veilig naar de overkant te brengen. Dat de situatie onveilig is bleek wel uit het feit dat er even voor tienen een auto vol in de remmen moest omdat deze geen voorrang wilde geven aan een man die wilde oversteken.

Foto Winkeliers Cronjé in actie tegen veiligere oversteek Kleverlaan
Foto Winkeliers Cronjé in actie tegen veiligere oversteek Kleverlaan
Foto Winkeliers Cronjé in actie tegen veiligere oversteek Kleverlaan
Foto Winkeliers Cronjé in actie tegen veiligere oversteek Kleverlaan
Foto Winkeliers Cronjé in actie tegen veiligere oversteek Kleverlaan