Duitse politieagenten surveilleren door ZandvoortZandvoort – Mensen die de komende week de badplaats Zandvoort bezoeken moeten niet raar opkijken als ze daar Duitse agenten aantreffen. Deze hele week lopen er 2 aspirant agenten van onze oosterburen stage bij hun Nederlandse collega’s. De agenten zitten in hun tweede jaar van de opleiding en kunnen door dit programma ervaring in het buitenland opdoen.

Bezoekers aan de badplaats hoeven niet bang te zijn dat de Duitse agenten een boete zullen uitschrijven of iemand in de boeien zullen slaan want daar hebben ze niet de bevoegdheid toe. Het programma is er puur op gericht om ervaring op te doen.

De eerste contacten met Duitse toeristen aan de badplaats waren erg positief. De toeristen waren erg verbaasd hier agenten uit hun eigen land aan te treffen en vonden het prettig hiermee in hun eigen taal te kunnen praten.

In deze eerste dagen zijn de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse politieagenten wel duidelijk geworden. In Duitsland staan de agenten ‘verder’ van het gewone publiek. Op het strand kunnen de Nederlandse agenten rustig een babbeltje met het publiek maken, iets wat in Duitsland duidelijk anders gaat. Verder waren de Duitse agenten verbaasd over hoe men hier met drugs omgaat.

De Duitse agenten zullen nog de hele week in Zandvoort te vinden zijn. De politie in Kennemerland hoopt de komende jaren vaker agenten uit het buitenland te mogen ontvangen om ervaringen uit te wisselen.

Foto Duitse politieagenten surveilleren door Zandvoort
Foto Duitse politieagenten surveilleren door Zandvoort
Foto Duitse politieagenten surveilleren door Zandvoort
Foto Duitse politieagenten surveilleren door Zandvoort
Foto Duitse politieagenten surveilleren door Zandvoort