Haute Couture in Teylers MuseumHaarlem – Sprookjesachtige jurken gemaakt van de meest verfijnde materialen, betoverende kleuren- en stoffencombinaties, kledingstukken die heden en verleden samenbrengen:

Het zijn werken uit de nieuwe collectie van Edwin Oudshoorn die hij speciaal ontwierp voor de Fashion Week en waarvoor hij zich liet inspireren door de verzameling van het eerste en oudste museum van Nederland: Teylers Museum. In de Voorzaal op de eerste verdieping van het museum, die anders gesloten is voor het publiek, zijn de stukken van zondag 19 juli tot en met 2 augustus te zien. Nooit eerder toonde Teylers Museum haute couture.

Zaterdag werden de stukken op wel heel bijzondere wijze naar het museum gebracht. Modellen, gehuld in de kleding van Oudshoorn, lieten zich die dag per trein vervoeren naar Station Haarlem. Na een modeshow aldaar vertrokken de modellen per boot naar Teylers Museum. Daar zijn de stukken tot begin augustus te zien.

In zowel de nieuwe collectie van de modeontwerper en Teylers Museum, staat het ontdekken van de wereld centraal. De wetenschappelijke instrumenten van het museum, ooit hypermodern en aangeschaft door de conservatoren van weleer om de wereld in kaart te brengen, zijn verwerkt in enkele prints. Edwin Oudshoorn exposeerde eerder al in het Rijksmuseum Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag en de Lakenhal Leiden. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en won in 2005 de Frans Molenaar Couture Award.

Foto Edwin Oudshoorn presenteert Haute Couture in Teylers Museum
Foto Edwin Oudshoorn presenteert Haute Couture in Teylers Museum
Foto Edwin Oudshoorn presenteert Haute Couture in Teylers Museum
Foto Edwin Oudshoorn presenteert Haute Couture in Teylers Museum
Foto Edwin Oudshoorn presenteert Haute Couture in Teylers Museum
Foto Edwin Oudshoorn presenteert Haute Couture in Teylers Museum