Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussenHaarlem – De Haarlemse brandweer heeft het op de nacht van donderdag op vrijdag druk gehad met kleine brandjes. Donderdagavond rond tien uur stond een brommer bij het station van Bloemendaal in de brand. Om vijf over drie kwam de melding van een autobrand in de Edward Jennerstraat welke de brandweer van Haarlem Oost moest blussen. Nog geen twee minuten later kwam de melding van een autobrand op het parkeerterrein op de Planetenlaan binnen. Een BMW stond naar de Döner winkel in lichterlaaie. De brandweer van Haarlem West kwam ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto in zijn geheel zou uitbranden.

Politieagenten hebben de omgeving van de auto afgezocht naar eventuele sporen. Opvallend was dat er glas bij een verkeerspaaltje op de Planetenlaan lag en er overal roodkleurige spetters op de grond laten, ook richting de uitgebrande auto. Tevens lag er een steen in de uitgebrande auto en had hij enige deuken. Het is nog onduidelijk wat zich hier precies heeft afgespeeld.

Om tien over vier kwam vervolgens de melding van een caravanbrand binnen. In de Ko van Dijkstraat in Parkwijk stond een geparkeerde caravan in lichterlaaie, ook hier was er geen redden meer aan. Omwonenden zijn uit het huis gehaald. Diverse geparkeerde auto’s liepen schade op door de enorme hitte die bij de brand was vrijgekomen. Nadat het vuur geblust was heeft de brandweer de woning bij de caravan gecontroleerd op eventuele gevaarlijke rook.

De oorzaak van de branden is onbekend maar brandstichting is niet uitgesloten.

Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)

Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)
Foto Brandweer Haarlem moet diverse voertuigenbranden blussen (Planetenlaan, Edward Jennerstraat)