Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi'sHaarlem – Bezoekers van de Grote Markt in Haarlem moeten dinsdag raar hebben opgekeken. Aan de muren van de Grote Kerk hingen Nur Hiltler affiches en er liepen overal mensen in Nazi uniforms rond.

Bij grand-cafe Brinkman op de Grote Markt werden namelijk filmopnames gemaakt voor een nieuwe televisie serie bij de VPRO. De opnamen zijn voor een 4-delige serie over het leven van Prins Bernard en de Grote Markt was even Berlijn uit 1934, vlak voor de 2e Wereld Oorlog.

De scénes vertellen onder andere over een gebeurtenis waarbij Bernard een Duitse officier terecht wijst, die uitvalt tegen een Joodse man op een terras, in dit geval van Café Brinkman. De serie is bij de VPRO vanaf 4 januari 2010 te bekijken.

Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's
Foto Grote Markt in Haarlem voor even Berlijn uit 1934 met Nazi's