Schalkwijk zondagavond geteisterd door brandstichtingHaarlem – De Haarlemse brandweer heeft een behoorlijk drukke avond gehad door diverse brandstichtingen in Schalkwijk. De branden begonnen om 22.54 in de Englandlaan met een buitenbrandje. Vervolgens waren er autobranden in de Prattenburg, Milaanstraat en twee autobranden tegelijkertijd in de Bernstraat. Opvallend was dat de branden vooral in bestelbusjes ontstonden. Tussendoor was er ook een afvalbrand aan de buitenkant van een woning aan de Kempen die behoorlijke schade aan de woning heeft toegebracht.

Terwijl de brandweer bezig was met het blussen van een autobrand aan de ene kant van de Bernstraat werd duidelijk dat er in een ander gedeelte van de straat ook een wagen in de brand stond waar de vlammen al uit sloegen.

Door de branden was er behoorlijk wat politie op de been. Op diverse wegen rondom Schalwijk stonden politiewagens opgesteld om een oogje in het zeil te houden. Tevens reden er diverse wagens door de wijk te surveilleren om de mogelijke brandstichters op te pakken.

Foto Schalkwijk zondagavond geteisterd door diverse brandstichtingen
Foto Schalkwijk zondagavond geteisterd door diverse brandstichtingen
Foto Schalkwijk zondagavond geteisterd door diverse brandstichtingen
Foto Schalkwijk zondagavond geteisterd door diverse brandstichtingen
Foto Schalkwijk zondagavond geteisterd door diverse brandstichtingen
Foto Schalkwijk zondagavond geteisterd door diverse brandstichtingen