Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-OostHaarlem – Wederom zijn er vanavond veel brandjes gesticht in Haarlem. Even over tienen begonnen de problemen op het Kievpad bij de Bernstraat waar een klein 45 km/u wagentje in de vlammen stond. Door snel optreden van een buurman bleef een tweede auto redelijk gespaard maar de kleine invalidewagen kon niet meer worden gered en brandde volledig uit. Op hetzelfde moment was er ook een mattras in de brand gestoken die op een auto lag bij het Tiranaplantsoen. Door de mattrasband raakte twee auto’s beschadigd. Bij deze twee brandjes in Schalkwijk is de technische recherche ter plaatse gekomen om de situatie te fotograferen.

In Haarlem Oost is op diverse plaatsen afval in de brand gestoken. Bij de Bellamystraat was een hoop grofvuil in de brand gestoken, op hetzelfde moment was een afval aanhangwagen in de Geertruida Carelsenstraat aangestoken en waren ook brandjes in de van Zeggelenstraat en Kamperstraat. In de Koralensteeg bij de Amsterdamsepoort heeft een eco toilet in de brand gestaan die deels door omstanders is geblust.

Bij alle gevallen lijkt het te gaan om brandstichting.

Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost
Foto Wederom veel brandstichtingen in Schalkwijk en Haarlem-Oost