Haarlem - Wethouder Maarten Divendal had vandaag de eer om de niHaarlem – Wethouder Maarten Divendal had vandaag de eer om de nieuwe straatnaambordjes te presenteren bij het Noord Hollands archief. Na wat korte toespraken werd het rode doek van de mast afgehaald en kwamen de bordjes tevoorschijn. Naast de onthulling van de bordjes werd ook de speciale prijs overhandigd die de gemeente had uitgeschreven naar aanleiding van de nieuwe bordjes.

De vraag was hoeveel straten de gemeente Haarlem exact telt. De persoon die hier het dichtst bij zat kreeg alleen een troostprijs omdat ze een medewerker van de gemeente Haarlem was en toegang had tot een speciale database waar alle straten in waren vermeld. Opvallend was dat ze hier toch nog 8 straten naast zat, de gemeentelijke database en het officieel aantal straten wijkt dus toch nog een beetje af.

Winnaar van de prijsvraag was Ronald Velden. Met 1850 straten zat hij het dichtst bij het werkelijke aantal van 1752 straten. Ook wethouder Divendal kreeg een bordje met de straatnaam van waar hij woont.

Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes
Foto Gemeente Haarlem krijgt nieuwe straatnaambordjes