Jopenfestival op de grote markt in Haarlem trekt veel publiekHaarlem – Het Jopenfestival was dit jaar uitgenodigd door de stad Haarlem om in het kader van ‘het jaar van het Monument’ zijn tenten op te slaan op de Grote Markt tussen het oude stadhuis en de imposante Bavo kerk.

Er werd groot uitgepakt in 16de eeuwse stijl. Je kon een kijkje nemen in een waar kampement met vijftien ingerichte historische tenten. Een kraal met ambachten en producten uit weleer. Een grote boerderij op zaterdag. Een podium gaf ruimte voor optredens en plaats voor het Grafelijk hof om op het toernooiveld een ware veldslag te aanschouwen. Oude Ballade’s, laat middeleeuwse muziek en stoere Gothic muziek kon er worden beluisterd. Er waren demonstraties boogschieten en voor de kinderen was er een heel programma, met behendigheidspelen, een poppenkast en een leuke ‘doe tocht’.

Op en rond de grote markt waren ook twee zwerfsters aanwezig die het publiek om aalmoezen smeekte. Tot groot vermaak van het publiek.

Foto Jopenfestival op de grote markt in Haarlem trekt veel publiek
Foto Jopenfestival op de grote markt in Haarlem trekt veel publiek
Foto Jopenfestival op de grote markt in Haarlem trekt veel publiek
Foto Jopenfestival op de grote markt in Haarlem trekt veel publiek
Foto Jopenfestival op de grote markt in Haarlem trekt veel publiek