Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan CruyffHaarlem – Donderdag 17 september opende niemand minder dan Johan Cruijff zelf op de binnenplaats van de mytylschool De Regenboog het eerste Haarlemse Cruyff Court aangepast, het Cruyff Court De Regenboog. Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van nog zeven van deze speciale trapveldjes.

Een Cruyff Court aangepast is een multifunctioneel trapveldje dat zo optimaal mogelijk toegankelijk gemaakt wordt voor de jeugd met een handicap. Hierbij kunnen de kinderen op het veldje actief aan sport deelnemen of middels een passieve vorm sport en spel ervaren. Door de aanpassingen wordt het toegankelijk voor alle kinderen ongeacht de handicap.

Johan kreeg eerst een korte rondleiding door de school waarna er op de binnenplaats een paar woorden werden gewisseld met een aantal sporthelden zoals Yvonne van Gennip, Ageeth Boomgaardt en natuurlijk Johan Cruyff zelf.

Na twee speciale liederen mocht Johan het veld officieel in gebruik nemen door middel van een strafschop. Nadat de ballonnen waren opgelaten werd de plechtigheid afgesloten met een groepsfoto.

Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff
Foto Opening Cruyff Court aangepast in Haarlem door Johan Cruyff