Landelijke actie basisscholen weren auto's start in HaarlemHaarlem – Presentator André van der Toorn van het programma Wegmisbruikers en actrice Jasmine Sendar hebben donderdagochtend de landelijke aftrap gedaan op het schoolplein van de Dr. H. Bavinckschool voor de actie om bij zoveel mogelijk basisscholen auto’s te weren.

Ongeveer duizend basisscholen willen donderdag zo veel mogelijk auto’s uit hun omgeving weren. Samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben zij hun leerlingen opgeroepen lopend of fietsend naar school te komen.

Volgens VVN brengen veel ouders hun kinderen met de auto naar school, omdat dat heel veilig lijkt. Het tegendeel is waar. „Denk maar eens aan de straat voor de school, daar kunnen veel geparkeerde auto’s staan en dat maakt het onveilig”, aldus de organisatie.

Er werd een speciaal boek overhandigd aan wethouder Maarten Divendal van de gemeente Haarlem met allemaal verkeersveilige ideeën van de leerlingen van de Bavinckschool. Vervolgens was er de prijsuitreiking van de meest verkeersveilige ouder waarna het Wilhelmus en een speciaal gemaakt lied werd gezongen.

Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem
Foto Vrolijke aftrap actie auto’s weren bij scholen Dr H Bavinckschool Haarlem