Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de SoepHaarlem – Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag bij de Dag van de Soep in Delftwijk. Wethouder Maarten Divendal opende om 12 uur samen met Hakim van Sesamstraat de dag op het plein bij de Mariakerk aan de Rijksstraatweg. Naast het proeven van soep was er een gevuld programma met vele optredens. Hakim was de gastheer van de hele feestelijke dag.

De Dag van de Soep is een initiatief van Delftwijkers om de gastvrijheid van hun wijk te tonen. Het idee is even simpel als uniek. Bewoners uit Delftwijk bereiden thuis soep en brengen deze naar het evenement. Vervolgens is iedereen die dat wil welkom om de soep te proeven. Naast soep waren er vele optredens, onder meer een smartlappenkoor, een dansvoorstelling, een rockband. Het doel van De Dag van de Soep was om de ontmoeting van bewoners te stimuleren en smaken te ontdekken van verre culturen die wellicht al om de hoek aanwezig zijn.

Ook bij een speciale stand van het politie team uit Haarlem noord konden verschillende soorten soep worden geproefd.

Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep
Foto Allemaal verschillende soorten soep tijdens de Dag van de Soep